20.3.14

€Ü, USA, Venäjä jne.

 

   Kiovan ja Krimin tapahtumien yksipuolinen, markkinaviestinten luoma "totuus" ei juuri annan tasavertaista mahdollisuutta puolueettomasti arvioida kyseisiä tapahtumia. Kun kysymyksessä on todella iso asia, maailmanrauha on asiaan perehdyttävä ja syytä ymmärryksensä julkituoda.

   Ensinnäkin pidän täysin oikeutettuna kansalaisten mielenilmaisua ja tyytymättömyyttään hallintaan, korruptioon jne. ja niitä vastaansanomattomasti toteennäytetyiksi. Sen sijaan mellakoinnin seurauksena valtaan tulleen hallituksen laillisuutta ja sotaan ulkomaisen tuen turvin hanakasti pyrkivää ja provosoivaa "hallintaa" sopii epäillä. Varsinkin kun ei vedota kansan tukeen, vaan ulkomaiseen apuun "vallanpidossa".

Minä ymmärrän että tapahtumat eivät olisi eskaloituneet jos Kiovan tapahtumat olisi tutkittu ja vallanvaihdolle saatu Ukrailaisten virallinen tuki vähintään 53%. Venäjä ei hyväksynyt neuvottelukumpanikseen kyseenalaista hallitusta, jonka kansan kannatusta ei ollut punnittu. Mielestäni oikein.

Väitän että jos tuota mielestäni oikeutettua vaatimusta olisi noudatettu, Krimin tapahtumilta oltaisiin vältytty. Lännellä, kuten USA'lla ja Euroopan Unionilla tiedetään olleen lusikkansa tässä sopassa ja maailmanrauhan rikkomisessa, yhtälailla kuin Kiinalla, Venäjästä puhumattakaan.

Minä sanoisin että sitä on saatu mitä on tilattu. Ymmärrystä yhteisöistä on syvennettävä.
Me olemme laji lajien joukossa, olemmeko me ihmisiä? Se jää nähtäväksi.

Ei kommentteja: