1.3.14

Kovalaki!


Kuulo ongelmien vuoksi en juuri Radio ja TV ohjelmia enään seuraa, muuta kuin teksitettyjä ja ajattelun aihetta antavia. Illalla 28.2. tuli katsotuksi, Kovalaki, jota seurasin tiiviisti. Ohjelmassa, käsiteltiin hyljätyiksi tulleiden lasten käyttäytymistä ja testin, kokeen avulla selvitettiin miten lapsi kokee hylkäämisen ja siihen reagoi. Kokeessa äiti leikki lapsen kanssa normaalisti, kiinteässä kontaktissa ja sitten vetäytyy pois, tavallaan jätää lapsen huomiotta, tavallaan hylkää lapsen, poistumatta kuitenkaan lapsen luota, muuta kuin apaattisella olemuksellaan. Vain 57 sekunttia kului kun lapsi hätääntyi. Käytös muuttui, huomiota haettiin lopulta "kouriintuntuvammin" keinoin.
Ohjelmassa oli näyttöjä, hyljätyksi tulleiden ja huomiota vaille jääneiden käyttäytymisestä niin yksityisesti kuin yleisestikin. Mietin tuota ja todeksi ymmärsin omassakin elämässä, erinäisten sattumien kautta. Yksityisestä yleiseen avautui laaja elämän osa ymmärettäväksi syntyine syvineen.
Viittaan elämän taisteluihin, sotiin ja kapinointiin niin yksittäisesti kuin yleisestikin. Tämä lienee mahti tekijä, valta, elämän ohjailussa tunteiden puolella. Luottamuksen pitää kasvaa, säilyä, itsessä ja omassa hallinassa, tähän pitää kasvaa ja kasvattaa. Viisastuminen tällä iällä ei paljoa hetkauta, mutta ehken lajimme nuorempi puoli järkevöityy ja ymmärtävät aiemmin. Parempaa tulevaisuutta heille ja suurta ymmärrystä olla hylkimättä, huomioida, elää, aikuistua vastuullisiksi yhteisöönsä.

Ei kommentteja: