8.6.19

Totta vai tarua? Aika näyttää!

Fantasia kirjoitus 3.6.2019

Eletään rauhanvuotta 2050, työ ja tuotanto on laaja-alaistettu maaseudulle pienenpiin yksiköihin ja yhteisöihin. Tuotantotekniikat on dikitalisoitu, automatisoitu ja robotisoitu. Tuotanto pelaa tarvittaessa ympärivuorokauden ja luo edellytykset hyvän ja oikeudenmukaisen, tasa-arvoisen, tasapuolisen yhteisöllisen elämän rakentamiseen. Edellytyksethän tähän oli jo 2000 luvun alussa, mutta järkiintyminen tapahtui vasta 2020 luvun huitteissa. Filosofioiden noustessa yhteisöiden hallintaan. Työaika on lyhentynyt 6 h ja työviikko on 30 tuntinen ja monin aloin jopa lyhyemmäksi.
Työ on etupäässä huolto ja valvontatehtäviä, ohjelmien päivityksiä jne. tuotantoteknologioiden ja pitkälti jo nanoteknologian nopean kehityksen johdosta. Rikollisuus on häviävän pientä koska rehtiin itsenäiseen elämän rakentamiseen on edellytykset, kuin myös toimeentulon turvaan. Rikollisuus on lähinnä ylivaltaiseen elämän alkuun 2000 luvun aikana tottuneiden "oligarkkien" touhua. Uskomuksiin ja noituuteen ja sen sellaiseen perustuva elämä on tiensä päässä.
Kasvatus kouluissa tähtää yhteisöllisyyteen ja terveeseen elämään , ilman sairasta pudotuspeli ja köyhdyttämiskisaa joka vielä 2020 luvulla oli vallalla. Sankareiksi ovat ovat nousseet parhaat filosofiat ja uuttera kasvatus ja ymmärryksen valtaisa laajentuminen. Antisankareita ovat edelleen utopistiseen, keskittävään ja kasaavaan, talouspyramideihin uskovat ja diktatorisoituva taakse jäänyt eliittivalta.


Ei kommentteja: