8.11.15

Olen pettynyt.

Kun, hallitus ei kaatunut ns. Sote uudistukseen. On selvää, että kyseinen uudistus edelleen, keskittää, kasaa ja köyhdyttää palveluja, siirtäessään niitä ylikansallisen markkinamafian huomaan. jolloin ne ovat etäisyyksien päässä kansalaisista. Ennen kaikkea ne ovat sitä taloudellisesti ja "säästö" valtiolle kertyy eriarvoistumisen kautta. Vitsinä on mm. pärstäkertoimessa (fb) esitetty juttua jossa vuorolippuja terveyspalveluihin jaetaan Brysselin koneen lähtökentällä. Ei jääne vitsiksi jos Sote esitetysti toteutuu.


Sikälikin tämä on ristiriitaista kun mahdollisuudet tarjota terveyspalvelut lähellä ihmistä ovat kasvaneet ennennäkemättömällä tavalla. Ja huippuluokan laitteistot, osaaminen jne, voidaan tarvittaessa välittää etäisemmänkin korpimökin pihaan ihmisen terveydestä huolehtimaan.


Kaiken kaikkiaan, keskittäminen, kasaaminen, köyhdyttäminen jne yhä suurempiin yksiköihin ja yhä kauemmas yhteisöistä on todella typerää. Se ei rakenna tulevaisuutta se tuhoaa ja riistää elämän mahdollisuuksia kansalaisilta jne.
Elämän rakennuspalikat kansalaisten käsiin ja hallintaan.


ELÄMÄ ON.

Ei kommentteja: