11.10.14

Markkinaa Maskussa!



Oltiin tänään Maskun keskustassa pienyrittäjien markkinatapahtumassa. Keskustelussa yrittäjien kanssa sain vahvistuksen käsitykselleni että kunnalta on iso virhe suosia uuden Supersuuren kauppakeskuksen rakentamista kunnan suositulle virkistysalueelle, niin kutsutulle Maskun rivieeralle. Sen viihtyisyys, uinti, kuntoilupolkuineen jne. on vetänyt Maskuun asukkaita, viihtyvyydellään ja virkistänyt kuntalaisia. Tilanteessa jossa palvelujen tarjontaa on riittävästi ja lähellä ihmisiä ei pitäisi lähteä keskittämään ja kasaamaan, semminkin kun kulutus on hiipumassa ja "ostovammaisuudesta" seuraa yrityskuolemia ja sitä kautta edelleen elämän rakennus mahdollisuuksien kaventumista. Se mitä virkistysalueelle keskitetään se on kuntalaisilta, ja kunnan yrittäjiltä pois. Mielessäni vetoan kuntalaisten ja yrittäjien puolesta, säillytetään virkistysalue virkistysalueena laajasti ja sillä saralla palveluja kuntalaisille lisäten. Se pitää kunnan vireänä ja toiminta kuntoisena. Supermarket slummiuttaa ja autioittaa toisaalla, sen hankkeen eteneminen loppukoon lyhyeen kuin kanan lento.

Ok. Tämä on paikallista asiaa, mutta samaa tapahtuu maailmanlaajuisesti kaikissa teollistuneissa maissa. Kilpailu köyhdyttää ja rajaa ihmisten paikallista kykyä rakentaa omaa elämää ja huolehtia toimeentulostaan.

On turhaa pelottella että siirrytään takaisin kivikauteen, pienimuotoisella tekniikalla on mahdollista tuottaa tarvittava lähempänä ihmistä luontoa ja elämää turmelematta.

Ei kommentteja: