28.5.14

Käsite kansanvallasta!

 

   Yksilön valtaa kansassa, kulttuurissa, olosuhteissa  ja ympäristössä aikuisuuden rajoissa, suhteessa työhön ja toimintaan, niiden kosketuksessa ja yhteydessä, kyseessä olevan yhteisön rajoissa. Yksilö päättää itsestään, pari, perhe, kylä, kunta, valtio jne. itsestään, eikä päinvastoin. Koko maailma ja nykyisellään jo lähiavaruus on näin hallittavissa. Vain itsemme hallinnalla ja itsemme tuntemalla ja siihen kasvamalla, aikuistuen tämä on mielestäni mahdollista. Tämä on mielestäni kansanvaltaa, rajattu hallinta, päätäntä, siinä mitassa ja ulottuvuuksissa joihin on kosketusta, vaikutusta, tuntoa ja tietoa. Mielestäni muu on hallitsematonta.
Näin ajatellen tuntuu hullulta ja alistavalta että päätäntää ja hallintaa viedään yhteisön vähemmistön äänin etäälle elämästä, työstä, toiminnasta, elon tuotannosta, jolloin aikuistuminen, vastuullisuus estyy.
Elämää ja elämän tuottoa, "leipäkoneita" lähemmä ihmistä, elinolosuhteita ja ympäristöä. Elämä on käsivarren mitassa työstä, toiminnasta ja päätännästä.

Ei kommentteja: