16.12.09

Täys istunto/valtiovarainministeri

 

 

 

Täysistunto, minulla kuiten, tupla w:lä istuen!

Kuuntelin, valtionvarainministeri puhuu kilpailukyky ongelmasta, että se on edessä ja kysyy: Onko suomalainen työ sen hintaista, että se käy maailmalla kaupan, jos ei ole, Suomessa on työttömyyttä. Jos se on, Suomessa on hyvinvointia.

Epäilen, herra valtiovarainministeri? Tämä lama ja kaaos on saatu aikaan juuri, (huom!) rajatonta kilpailukykyä parantamalla, kuten edellinen ja sitä edellinen. Hyvin voivassa itsenäisessä Suomessa säästettiin, syötiin silakkaa, alettiin säästää, ”varastoida” koto Suomen työvoimaa ja energiaa jotta rihkama ja toisarvoinen tuonti saisivat viennin vetoon ja niin edelleen, tämä kiistatonta, vai kuinka, valtiovarainministeri Katainen. Tuotannon ”sirpaloituminen” pienempiin yksikköihin tuotanto tekniikoiden kehittymisen antamissa rajoissa innosti Suomen lähes täystyöllisyyteen ja viritti paluu muuttoon maailmalle matkanneita Suomalaisia. Tuolloin viestimissä pohdittiin työvoimantuontia ”todelliseen” tarpeeseen, ja kuka vähemmällä ”riisillä” nostaisi vientiteollisuuden maailmanvetoon.

Jo tuolloinen hallitus päätti ”suurteollisuutemme” eduksi tuotannon hajautumisen estää, mikä merkitsi pieni ja keskisuuren tuotannon alasajoa. Kotimaisella tuotannolla oli suosittu asema, se lopetettiin.

 Toimiva idea, tuoda kehittyneen tekniikan mahdollistama tuotanto, elämän rakentaminen, lähelle ihmistä ja hallittavissa oleviin rajoihin ja ympäristöön estettiin ja tässä ollaan kaaoksessa, lähes kaikilla tasoilla ja ympärimaailman.

Aikuistutaan, itsenäistytään ja otetaan vastuu löperöitymisestämme. Irti Euroopan Unionista.   

 

Ei kommentteja: