19.10.09

kyläpäivät

Kyläpäivät

Oikeasti kyläpäivät alkoivat minun osaltani jo 7. päivä lokakuuta sukuloinnilla etelän suunnassa mutta tavallaan suuntana jo tuonne lähtiessä oli pohjoinen ja Lapin kylätoimintapäivät 16.–18.10.2009 Luostolla tässä naapurissa. Ja odotukset tietenkin päivien suhteen mahtavat, olihan teemaksi puheissa ja kutsuissa esitetty houkuttelevasti laman kaato. Niinpä oli toiveeni täyttymys tulla valituksi Askan kylätoimien osalta edustajaksi tapahtumaan. Tapahtuma oli suuri pettymys, ylhäältä ohjattu ja ylhäältä tiedetty miten kylillä menee ja miten kylien tulee toimia ja meille kerrottiin jotakuinkin siihen tyyliin että lamaa ei ole tai että se on vain virike toimintaan. Viimeksi mainitun allekirjoitan, sillä mielinhän olin matkaan tahtonut.

En ollut ainut joka koki ylhäältä ja yliohjatuksi kyläpäivät ja toimintaa jarruttavaksi sen ettei todellisuutta tunnusteta ja tunnisteta auktoriteettiuskoisuudesta ja puoluesidonnaisuuksista johtuen, tämä tuli esiin puheenvuoroissa kuin myös keskusteluissa kyläläisten kera.

Mikä on myönteistä ja peittelemättömissä on että maailma rakentuu paikallisesti ja ideaalisti luovissa luontaisissa ympäristöissä kautta maailman ja kylä yhteisöt ovat tämän ihmisyyteen rakentamisen ytimessä.

Pelkosenniemellä on arvot kohdallaan ja siitä seuraten itsenäisyys tallella, työ ja hallinta hanskassa ja näillä eväin myös menestys turvattu.

Ei kommentteja: