8.10.08

viikko raportti

viikko 41 lokak-08. päivät 6-12

No niin lomailut on lomailtu! Ihan kiva reissu, nyt on sitten talvirenkaitten vaihto edessä ja muutoinkin 120 tuhannen km huolto.

Fiat marea on pelannut tosi hienosti ja kulutus oli reissulla vajaa 5,5 litraa sadalle, eli yhdellä tankkauksella tuhat km Turkuun.

Lapset on luettu ja iltahuuto pidetty, lipun vois muutoin huomenissakin huoletta nostaa salkoon jollei maailmantaloustilanne olisi niin epävakaa kuin on. Ja sehän on sitä kaikesta ennakkotietämyksestä huolimatta. Rahaa on nyt pumpata talletusten vakuudeksi mutta vähänkös se autaa jos pääomien keskittyminen siitä vaan entisestään pyramidisoituu. Haavikko joka ansiokkaasti tiedosti ja ennakoi tämän pankkikriisin tulevaksi jo vuosia, vuosia sitten ja jota siksi ei juurikaan julkituotu muissa viestimissä kuin omissaan, oli lähtösanoikseen maininnut nähneensä tätä typeryyttä riittävästi. Tai jotain nerokkaampaa joka selvitän myöhemmin. Kesken jäänyt kirjoitus myös kiinnostaa, Haavikko erittäin arvostettava ja luettava kirjailija, rauha hänen muistolleen ja tutustukaa tuotantoonsa.

Haavikko varmaan suosittelisi nyt seuraamaan Norjan kepeää selviämistä EU ulkopuolisena ja itsenäisenä valtiona tästä myllerryksestä.

Minun elinaikana tästä tuskin Unioninmaissa selvitään ja häpeän sukupolveni puolesta liittoutumista, sodaltakaan ei liene vältytä ja nähtävästi taas vika puolella aloitetaan.

Taidan joksikin aikaa rajoittaa tätä kirjoittelua kun kaihi alkaa vaivata ja jos kirjoitettavakin on synkistelyä, niin kukapa näitä lukee.?

Näillä eväin tällä erää, kirjoitelkaa ja ottakaa kantaa.

Google mainoksesta huolimatta Sodankylässä no 50 Anu Uimaniemi

Ei kommentteja: