23.2.14

Olumpiaadit käyty ja asiaan.

Olumpialaiset on käyty ja itse pidin eniten Suomen ja USA:n pronssiottelusta, jääkiekossa. Ottelu oli kaunista katseltavaa ja rehtiä oikeaoppista jääkiekkoa. Mitalleja aivan kohtuullinen määrä suhteessa väkilukuumme €Ü kuntana.

Torstaina 20.2. oli taas Turun kaupungin kirjastossa keskustelu, näkyvästä ja näkymättömästä ja valta tuli puheeksi myös tässä yhteydessä. Keskustelusta tähdellisempänä ymmärsin kansaa pidettävän näkymättämänä ja pimeässä, pyramidin muotoon järjestäytyneen vallan toimesta. Ainakin minulle todellisuus ja ajattelu, järki, on todellisuudessa näin. Vallan portaikko kivi kiveltä painaa kansaa alimmalla tasolla eniten ja pitää kansakuntia sisällään, pimeässä. Pyramiditkin sortuu tai niiden ympäristö autioituu. Sortumisenoireet on nähtävissä eripuolilla maailmaa ja paraikaa esim. Ukrainassa.

Avain on mielestäni avoimmuus, törmäysten vältämiseksi. Julkinen ajatuksellin keskustelu jossa sanat ja niiden merkitys, käsitykset selvitetään perin juurin, siis filosofiakerhon totuus ja tolkku tyyliin. Laajat ajatukselliset keskustelut käytöön kansalaisille ja esille julkisuuteen. Puhutaan siitä mikä on tärkeää ja tarpeen elämänrakentamisessa, toimessa ja "elämänleivässä".

Ei kommentteja: