16.6.13

Sodankylän Elokuvajuhlat!

No niin tämä 28 kerta elokuva festareilla jäi vähän lyhkäiseksi sattuneesta syystä, kompuroin ja kylkiluu murtui, tämmöstä se on tällä iällä. Monessa roolissa on tullut festareilla oltua niin työntekijänä kuin kutsuvieraanakin, nyt vieraana. Meidän reissuhan alkoi ja avautui tapahtumalla, Kylä lähtee liikkeelle, tapahtuma oli aivan mahtava, nimeään myöden. Aikahan huutaa kyliä lähtemään liikkeelle ja turvaamaan yhteisönsä tarpeet. Kylistä löytyy vahvuutta ja voimaa rakentaa elämä. Kylistä löytyy taitoa ja kykyä tuottaa tarvittava, kasvattaa, kouluttaa ja ruokkia lapset, yhteisö, sen tapahtuma osoitti.
Tapahtuman performansi taas kertoi mielestäni sen, että maailma seisoo, valtaväki elää kuvitelmissaan ja synnyttää näin "kuolleita lapsia", elämä tuhoutuu ja "markkinaviihde" ruokkii kuolemaa. Näin minä tuon esityksen ymmärsin ja näin se vahvisti käsitystäni ja kokemustani elämästä. Elämä rakentuu paikallisesti ja yhteisönä meidän on pidettävä huoli ja vastuu elämästä paikallisesti, käsivarren mitassa työstä ja hallinnasta omassa päässä. Näin olisi hyvä oletan!

1 kommentti:

Yhteisöllisyys kirjoitti...

Hei meinas unohtua kertoa että toki me elokuvissakin käytiin, avajaisnäytäntöön ei lippuja saatu mutta Tie pohjoiseen katsottiin Lapinsuussa. Kylä taphtumassa nähdyn performanssin jälkeen se vain tuntui enempi rikollisuuden markkinoinnilta.