12.9.12

Päivän virike Sompiosta?

Ottaa pattiin tuo detaljien pyörittely, kun pyörähdetään ns. elämästä ulos, ei ymmärretä kokonaisuuden johtavan totaaliseen kaaokseen.
Yksittäiset rattaat pyörivät vastakkaisesti ja vaihtuen liikkeen suunnasta riippuen ja se liikutaanko ja mihin suuntaan, voi todeta esteettömällä näkemällä ja perstuntumalla, maailman paikallisesta liikkeestä, hallinnasta, tasosta, ympäristöstä ja olosuhteista.
Ihmisyys on elämänrakentamista, syntymää, kasvua, aikuistumista. Vastuuta, työtä, huolta ja iloa toimeentulosta, asumisesta ja ihmisyydestä kokonaisuudessaan, elinkaarensa mitassa.

Tuhoa tuo ja ongelmia aiheutaa ylivallan ja alistamisen pyrkimykset, itsehallinnan ja puolustuksen sijaan. Tämä ei ole ihmisyyttä, tämä on eläimellisyyttä ja oikeudettomia reviiritaistoja siellä mihin työmme ja toimemme, "valtamme" ei ylety. Sanonta että: Hakkaa omat halkosi niin ne lämmittää kahteen kertaan on tässä paikallaan ja paljon laajemmassa merkityksessä sekä pitkäjänteisempänä.
Paitsi että työ nostaa hien pintaan, tuli turvaa työn ja kypsentää leivän jne. jne. Elämä rakentuu paikallisesti, eikä elämänleipä ole karvasta kun se on oman makumme mukaan valmistettu ja yhteisöllisyys, ympäristö ja olosuhteet huomioitu.

Ei kommentteja: