27.11.08

Sulaa hulluutta

48. 24–30. marrask-08

Kilpailu oikeassa olemisen oikeudesta?

Näin se vaan näyttää olevan tässä auktoriteettiuskoisesti kilpailevassa järjestelmässä, että oikeassa olemisen oikeudestakin kilpaillaan ja varhain. TV mainoksen lasten kotileikkikokkailukin tästä kertoo: ”Miks saat aina päättää, ja vastaus: Siks ku mää oon” ”äiti”.

Valtio tasolla tämä on ihan yhtä lapsellisen diktatorista, hallitus päättää, siksi kun se on ”äiti”. Tasavallassa päätännän tulisi kuitenkin perustuslain mukaan mennä järjestyksessä, kansa, kunnanvaltuustot ja eduskunta, hallitukset. Tasavaltaisuus, demokratia, käsitetään jonkunlaiseksi vuorottelu vaatimukseksi oikeassa olemisesta ja niin törmätään myöntymään, että auktoriteetti on aina ”oikeassa”. Asioista ei siis keskustella ja selvitellä yhteisölliseen ymmärrykseen ja vastuuseen saakka, vaan annetaan markkinajohtoisten auktoriteettien päättää.

On sulaa hulluutta tämä globaalitalouteen liittyvä käsite, rajattomasta omimisoikeudesta, ahnehtimisoikeudesta, jota nyt sitten kansalaisten elintasoa leikkaamalla muka korjaillaan. On päivän selvää, että kaaos on tämän keskiössä ja kokoomuksessa ja että kohokas on viittä vailla lässähtämistä.

teuvo

Ei kommentteja: