28.10.14

Ehkei ny paratiisiks, mutt paremmaks kuite!




Maailmassa tapahtuu sitä sun tätä

ain hullummaks mennee ko pingottuu mätä

elämän rakennuspalikoista vastuu on aikuisen

ei lapsen mielisen markkinakaikuisen


Ahneus ruokitaan maailman suruilla

toimeentulo tuottava kotikonnuilla turuilla

puolusta oikeutta omaan leipään ja kotiin

markkinat johtaa vie maailman sotiin


markkinain ahneus vie kalat, katiskan veestä

mikä taakse on jäänyt sen löytää nyt eestä

Itseni hallitsen, ymmärrän, puolustan eloa

ei ihmisen toista tarvitse teloa.



25.10.14

Propagandaa!


Salaukset, salauksien perään, paljastuvat asenneperustaiseksi propagandaksi. Eikä nämä uskomus asenteisiin kasvatetut markkinmafian laikeijat ymmärrä tulleensa huijatuksi. No sitä saa mitä tilaa ja maksajaksi markkinalle myyty kansa purkaa tuntojaan ymmärryksensä mukaisesti. Ahdasta on ja ahnaus synnyttää eripuraa eväistä ja ruokinnasta. Ilmassa ja maalla olisi avaruutta, vaan eipä löydy rakentaajaa siiville nousuun. Poliitikot eivät puhu itsensä hallinnasta, vaan muiden, ja se on todella  utopiaa.

17.10.14

Ääripäät.

   Työtätekevän, elämäärakentavan ja toimeentulostaan huolta ja vastuuta kantavan aikuisen kannattaa mielestäni selvittää maailmanrakentuminen ja tukitoimet tarkoin. Ääripäät, olosuhteet ja ympäristö, ruokkivat toisiaan erinäisin tukitoimin, kikkailuin jne. sekä kuormittavat, köyhdyttävät työtä, tuotantoa, tekevää kansanosaa. Ymmärtääkseni suhteessa 1/50 ja kilpailu kiristää edelleen molemmissa ääripäissä ja se on mielestäni kriminaalia. On oikeudenmukaista puuttua tähän ja valvoa
oikeuksien toteutuvan. Ihmisillä tulee olla mahdollisuudet rakentaa ja turvata toimeentulonsa, elämänsä rehellisin tavoin, muita sortamatta ja riistämättä. "Reviirinsä" halliten.
Siis mikä on seurausta ja mistä? Sorto on rikollista ja lähdetään purkamaan sitä sieltä mihin sitä eniten on kasaantunut, eli siltä väestöprosentilta joka hallitsee 50 % maailman rikkaudesta. On päivän selvää että, he eivät ole sitä ansainneet työllään. Työ ja tuotanto lähemmä ihmistä, siihen on mahdollisuudet pätkääkään  taantumatta. Työ ja tuotanto välineet ovat entistä paljon, paljon pienimuotoisempia, turvallisempia, tuotavissa lähemmä ihmistä jne. Tietoa ja taitoa on entistä enemmän ja lähempänä, täyttää tarpeet, tärkeydet.

15.10.14

Rajaton, ajaton, liike!

     
   Liikunta on hyvästä
   se kasvattaa aivo jyvästä
   kävele, juokse, hidasta
   kasvatat aivo lihasta

   aistit valppaina kävele
   havainnoi, aisti, luonto ele
   ympäristöä opiskele
   unohda hetkeksi tele

   liiku, tuumi, ajattele
   itsesi tiedä, kävelet minne
   miksi menet, polkusi tunne
   liiku, löydä, aivosi kunne.  
  

13.10.14

Ei pitäisi provosoida, provosoitua.

   Kaikkihan ei olleet tyytyväisiä toisen maailman sodan "tulokseen" ja katkeroituneena ja häpeisään, provosoituneena kasvattivat jälkipolvensa provosoiduksi. Nyt nämä peitellysti kasvatetut hemmot ovat vallassa koska markkinat ovat heitä suosineet. Nyt nähdään mitä tuolla provosoitumisella on saatu aikaiseksi. Nuoret jotka on vannotettu tähän markkinatalouteen ja ovat perehtymättömiä historian merkityksiin. Ovat  uskossaan markkinaan hädissään, peloissaan ja menettämässä toivonsa tulevaisuuden suhteen. Suhtautuminen on arvaamatonta, kuten nyt kiihtyvällä, yltyvällä ja ikävällä tavalla on nähty. Olen huolissani. Vähemmistöön on jäämässä vastuullinen itsellinen nuoriso, tapahtuuko järkiintyminen jälleen kärsimysten opetusten kautta.

11.10.14

Markkinaa Maskussa!



Oltiin tänään Maskun keskustassa pienyrittäjien markkinatapahtumassa. Keskustelussa yrittäjien kanssa sain vahvistuksen käsitykselleni että kunnalta on iso virhe suosia uuden Supersuuren kauppakeskuksen rakentamista kunnan suositulle virkistysalueelle, niin kutsutulle Maskun rivieeralle. Sen viihtyisyys, uinti, kuntoilupolkuineen jne. on vetänyt Maskuun asukkaita, viihtyvyydellään ja virkistänyt kuntalaisia. Tilanteessa jossa palvelujen tarjontaa on riittävästi ja lähellä ihmisiä ei pitäisi lähteä keskittämään ja kasaamaan, semminkin kun kulutus on hiipumassa ja "ostovammaisuudesta" seuraa yrityskuolemia ja sitä kautta edelleen elämän rakennus mahdollisuuksien kaventumista. Se mitä virkistysalueelle keskitetään se on kuntalaisilta, ja kunnan yrittäjiltä pois. Mielessäni vetoan kuntalaisten ja yrittäjien puolesta, säillytetään virkistysalue virkistysalueena laajasti ja sillä saralla palveluja kuntalaisille lisäten. Se pitää kunnan vireänä ja toiminta kuntoisena. Supermarket slummiuttaa ja autioittaa toisaalla, sen hankkeen eteneminen loppukoon lyhyeen kuin kanan lento.

Ok. Tämä on paikallista asiaa, mutta samaa tapahtuu maailmanlaajuisesti kaikissa teollistuneissa maissa. Kilpailu köyhdyttää ja rajaa ihmisten paikallista kykyä rakentaa omaa elämää ja huolehtia toimeentulostaan.

On turhaa pelottella että siirrytään takaisin kivikauteen, pienimuotoisella tekniikalla on mahdollista tuottaa tarvittava lähempänä ihmistä luontoa ja elämää turmelematta.

10.10.14

Kommentti, miete!


Suomi nousee lentoon kuin päätön kukko lahtaus pölkyltä!

5.10.14

Työ on elämä ja itsenäisyys. Sota on ihmisyyden tuho.

   Minulle 1941 syntyneelle toisen maailmansodan historia on tuttu ja olen siitä hyvin tietoinen ja siihen huolella perehtynyt. Nyt olen vakuuttunut historian toistavan itseään, kolmas maailman sota on aluillaan. €uroopan Ünioni vastaa toisen maailmansodan Saksaa, Über alles ajatuksineen. Ükrainan kuten $uomenkin markkinamafia posetiivareineen ja miljardööreineen, köyhdyttää kansalaisiaan ja yllyttää ylivaltaisuuteen joka tuhoaa elämän ja riistää hyvinvoinnin sekä elämän rakennuspalikat paikallisilta tasoilta. Kun kaikki tieto, taito ja osaaminen on lähempänä ihmistä kuin aikoihin ja kun elämän tarpeet ja tärkeydet on mahdollista tuottaa rauhanomaisesti ja turvallisesti paikallisemmin, miksi sitä ei tehdä. Siksi että ahneus on vallassa ja sille rajat on ahtaat. Hallitaan itsemme, itsenäistytään, muiden hallinta on utopiaa.